Helpdesk

Alles wat je nodig hebt om je uit de nood te helpen.

Support nodig?

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Mediawax?

Een domeinnaam verhuizen is bij Mediawax heel eenvoudig.

 Gaat het om een domein die u momenteel ergens anders geregistreerd heeft? Wij kunnen uw domeinnaam normaal gesproken zonder downtime verhuizen.

Zorg dat u de verhuizing minimaal 3 weken voor de vervaldatum aanvraagt. Wij hebben dan voldoende de tijd om het technisch in orde te maken en de verhuizing van uw domeinnaam zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Het verhuizen van uw domeinnaam lukt in 5 eenvoudige stappen:

STAP 1: Houdergegevens van de domeinnaam controleren

Controleer allereerst of de houdergegevens van de domeinnaam up-to-date zijn. Het is van belang dat deze kloppen, omdat we hier vanuit zullen gaan.

Zorg ervoor dat de ‘administratieve contactpersoon’ per email bereikbaar is. Die dient toestemming te verlenen voor de verhuizing, iets dat vooral van belang is wanneer u dat zelf niet bent.

Zijn de gegevens niet meer up-to-date? Probeer deze dan zo vlot mogelijk te wijzigen. Uw oude provider kan dit in orde maken, zodat wij de verhuizing daarna kunnen verzorgen.

Controleer bovendien of het mogelijk is om de domeinnaam te verhuizen. Is er sprake van een ‘lock’? Dit vormt een beveiliging tegen verhuizen, iets dat u kunt nagaan in het overzicht met houdergegevens.

U kunt de oude provider vragen de lock te laten verwijderen. Er is bijvoorbeeld sprake van een lock wanneer u de domeinnaam in de afgelopen 60 dagen geregistreerd heeft. Wij hebben pas na die 60 dagen de mogelijkheid om uw domeinnaam te verhuizen.

STAP 2: Verhuiscode van de domeinnaam opvragen

Om uw domeinnaam te kunnen verhuizen hebben we een verhuiscode nodig. Dit is een soort PIN-code voor de domeinnaam, waarmee we bij de controlerende autoriteit kunnen aangeven dat u de eigenaar bent van het domein.

 U kunt de verhuiscode van het domein opvragen bij uw oude provider.
Gaat het om een .be domeinnaam die u wilt verhuizen? Dan kunnen we u daar vaak ook buiten uw ouder provider om mee van dienst zijn, voor andere extensies dient u zich in ieder geval tot uw huidige provider te richten.

STAP 3: Domeinnaam bij de huidige provider opzeggen

Nadat u de verhuiscode voor het domein heeft ontvangen en doorgegeven kunt u de domeinnaam per einde van de contractdatum opzeggen. Probeer dit al vroegtijdig te doen, eventueel in combinatie met de opzegging van het hostingpakket.

U voorkomt op die manier nare verrassingen en een ongewenste verlenging. Een opzegging kan het verhuizen van een domeinnaam bovendien versnellen, omdat de oude provider door krijgt dat u die wenst heeft. Houd uiteraard rekening met een eventuele opzegtermijn.

Zorg ervoor dat u de domeinnaam per einde contractdatum opzegt, doe dat niet per direct. U loopt dan namelijk het risico dat u de domeinnaam verliest of deze in een dure quarantaine terecht komt.

STAP 4: Uw bestelling plaatsen

Zodra u de domeinnaam bij uw oude provider heeft opgezegd kunt u bij ons een bestelling plaatsen. U kunt uw domeinnaam invoeren bij ons op de website (https://mediawax.be/nl/domeinnamen).

Ons systeem zal aangeven dat de domeinnaam ‘bezet’ is. U dient de verhuiscode door te geven tijdens het registreren, dus zorg ervoor dat u die bij stap 2 heeft aangevraagd.

U kunt het best een emailadres gebruiken dat u niet gebruikt heeft voor de domeinnaam die u wilt verhuizen. Op die manier kunnen we u ook tijdens de verhuizing goed blijven bereiken.

STAP 5: Website en e-mail verhuizen

We zullen uw bestelling verwerken. U kunt uw website en email gaan overzetten naar het webhostingpakket.

Hoe dat werkt?
We leggen het u graag uit op een andere helpdeskpagina, gericht op het verhuizen van uw website.