NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

dec 13

Een blog starten? Registreer een domeinnaam met .blog

22:10  |   Geplaatst in > nieuws

Bij het registreren van een domeinnaam, moet je altijd een extensie (.be, .nl, .com, et cetera) voor de url kiezen. De meeste mensen kiezen een standaard extensie voor hun domeinnaam, maar je kunt er ook voor kiezen om een alternatieve extensie voor je domeinnaam te registreren. Gaat het om de domeinnaam voor een blog, dan kun je bijvoorbeeld voor de .blog extensie kiezen voor jouw domeinnaam.

De voordelen van de .blog extensie
Er zijn enkele voordelen verbonden aan het registreren van een domeinnaam met .blog extensie bij Mediawax. Het eerste voordeel van deze extensie, is dat zowel de zoekmachines als de bezoekers van je site direct kunnen zien dat jouw website een blog betreft. Dit geeft duidelijkheid en dit werkt niet alleen goed voor de SEO van jouw website, maar heeft ook een positieve invloed op de gebruiksvriendelijkheid van je website.

Daarnaast zorgt het woord ‘blog’ in je domeinnaam ervoor dat jouw website beter geïndexeerd wordt op dit woord. Dit betekent dat je met bepaalde zoekwoordcombinaties met het woord ‘blog’ hoger in de zoekresultaten van Google komt, voor meer bezoekers op je website.

Tot slot heb je meer mogelijkheden bij het registreren van een domeinnaam voor je blog. Is een domeinnaam met .be of .nl extensie al geregistreerd, dan kun je deze url misschien nog wel registreren met de .blog extensie. Wil jij van deze voordelen profiteren? Registreer dan jouw .blog domeinnaam via onze website.