Helpdesk

Alles wat je nodig hebt om je uit de nood te helpen.

Support nodig?

Website zonder domeinnaam bezoeken

Wanneer je een hostingpakket hebt afgenomen maar (nog) niet beschikt over een domeinnaam, kun je door een eenvoudige aanpassing je website bezoeken.

Windows:

Allereerst open je de map C:\Windows\System32\drivers\etc met kladblok, als administrator.

In deze map vind je het bestand ‘hosts’. Kopieer deze naar je bureaublad en open het bestand met kladblok. Hier voeg je een IP adres van de server en het domein welke in je DirectAdmin actief is toe, onderaan je document. Voorbeeld:

5.61.248.236 www.uwdomeinnaam.be uwdomeinnaam.be
Format: [ipadres] [www-domein] [nonwww-domein]

Wanneer je deze regel toevoegt, zal ‘www.uwdomeinnaam.be’ verwijzen naar het opgegeven IP adres. Maak je de domeinnaam ‘uwdomeinnaam.be’ aan op je hostingpakket, dan kun je via www.uwdomeinnaam.be je website benaderen. Vergeet het bestand hosts niet weer terug te plaatsen naar waar hij vandaan kwam.

Let op: Verander "uwdomeinnaam.be" in het domein dat je wilt testen / gebruiken.
Let op: Verander 95.61.248.236 in het IP van je hosting pakket / server.

Nadat je dit hebt gedaan, is het verstandig de DNS cache van je computer te legen. Klik op Start -> uitvoeren, typ daar “cmd” en klik op enter. In het zwarte scherm typ je “ipconfig /flushdns” Hierna kun je ook gelijk testen of het werkt, door naar je domein te pingen. Als het goed is krijg je nu het IP terug van de server waar je hosting pakket op is geactiveerd.

Let op: Vergeet na het testen van je website niet het bestand ‘hosts’ weer aan te passen en de toegevoegde regel te verwijderen.