Helpdesk

Alles wat je nodig hebt om je uit de nood te helpen.

Support nodig?

Sftp instellen via Filezilla

SFTP is de afkorting van Secure File Transfer Protocol, zoals de naam je al zal doen vermoeden is SFTP de veilige ‘secure’ variant van het FTP protocol. SFTP doet dit door gebruik te maken van 2 protocolen: SSH in combinatie met FTP.

Wanneer een SFTP verbinding gemaakt wordt zal er eerst een beveiligde (versleutelde) SSH verbinding met de server opgezet worden en zal vervolgens het FTP protocol gestart worden over deze versleutelde verbinding, dit zorgt ervoor dat al het verkeer dat zich over deze SSH tunnel verplaatst beveiligd is.

Filezilla is een gratis SFTP programma en deze kun je hier downloaden: Filezilla download.

Bij protocol selecteer je: :"SFTP - SSH File Transfer Protocol"
Hier typ je uw serveradres in, bijvoorbeeld: "sera.mediawax.be


Poort: 23

Inlogtype: "Normaal"

Gebruikersnaam: uw hosting gebruikersnaam, bijvoorbeeld: medi3608

Wachtwoord: het wachtwoord van uw hostingpakkket

Klik op "Verbinden".

Indien je een andere map wil instellen klik je in "Sitebeheer" op "Geavanceerd".

Vul hier het SFTP pad in van de domeinnaam, dit is de map waarin de website actief is op de SFTP-server. Het juiste pad hiervoor is: "domains/domeinnaam.be/public_html".
Domeinnaam.be dien je te vervangen door jouw eigen domeinnaam. Als je verwijst naar een  andere locatie en daar de bestanden van de website plaatst, dan zal je website niet zichtbaar worden.

  Als je voor de eerste keer verbind krijg je de melding "Onbekende hostsleutel". Om deze melding in de toekomst niet meer te zien en de hostsleutel vertrouwen:

- Zet het vinkje bij "Deze host altijd vertrouwen en deze sleutel toevoegen aan de cache".
- Klik op "OK".