Helpdesk

Alles wat je nodig hebt om je uit de nood te helpen.

Support nodig?

Wat is AlmaLinux?

Community ENTerprise Operating System, ofwel CentOS, is altijd ons standaard gebruikte besturingssysteem geweest voor onze (klant)servers. In september 2019 is een wijziging aangekondigd waardoor wij een onderzoek gestart zijn naar een nieuwe standaard. Wij willen namelijk een basis op onze servers waarmee wij langdurige en kwalitatief goede oplossingen kunnen bieden.

De wijziging in een notendop

Het besturingssysteem CentOS is een gratis community gedreven variant afgeleid van Red hat Enterprise Linux, RHEL. De focus van CentOS lag altijd op een stabiele versie van een reeds uitgebrachte versie van RHEL. Hierbij waren de meeste bugs en issues reeds verholpen. Tegenwoordig is CentOS na versie 8 een ontwikkelplatform van RHEL. Hiermee gaan zij vooroplopen op de stabiele versies van RHEL. Voor ons reden om een andere oplossing te zoeken.

Waarom kiezen wij voor AlmaLinux?

Onze shared hosting servers waarop wij onze Basic- en Business hosting aanbieden draaien sinds kort met de software van CloudLinux

Door deze samenwerking, hebben wij gekozen voor AlmaLinux. De kennis hiervoor is reeds aanwezig en CloudLinux heeft zich bewezen als goede organisatie. Overigens is het omzetten van een CentOS server naar AlmaLinux eenvoudig te realiseren.