Helpdesk

Alles wat je nodig hebt om je uit de nood te helpen.

Support nodig?

Mailaccount toevoegen aan Mac Mail

Stap 1: Starten met het instellen van de e-mail in Mail op de Mac
Als u voor de eerste keer het programma Mail opent en nog geen e-mailadres heeft ingesteld dan verschijnt er automatisch het onderstaande scherm.

Vul hier de naam in die u als afzender wilt gebruiken, het e-mailadres en het wachtwoord.
Als u het programma Mail al eerder heeft gebruikt en u wilt een extra e-mailadres instellen in Mail dan opent u Mail en klikt u linksboven op “Voorkeuren” uit het menu. Kies voor “Accounts” en klik linksonder op het “+” teken. Volg nu weer de onderstaande aanwijzingen voor het instellen van Mail op de Mac.


Volledige naam: uw eigen (bedrijfs)naam – de naam die uw ontvangers bij ‘Afzender’ zien
E-Mailadres: uw mailadres
Wachtwoord: Het wachtwoord van uw mail account

Stap 2: Instellen inkomende mail server
Kies op het volgende scherm het type account en vul de server voor inkomende mail met het bijbehorende gebruikersnaam en wachtwoord. Bij “Type account” wordt meestal IMAP gekozen. Bij IMAP blijft de e-mail in feite altijd op de server staan. Bij POP wordt de mail van de server afgehaald en opgehaald naar het programma Mail.

Server inkomende post: mail.uwdomein.nl
Gebruikersnaam: uw mailadres (bijv. info@uwdomein.nl)
Wachtwoord: het wachtwoord van uw mail account

Stap 3: Instellen uitgaande mailserver
Bij het instellen van Mail op de Mac moet er ook de server voor uitgaande mail worden ingevuld. Deze server wordt ook wel de SMTP-server genoemd. Vul hier de naam van de uitgaande mailserver. Het is noodzakelijk om de “Gebruik identiteitscontrole” aan te vinken. U kunt hiervoor dezelfde gegevens gebruiken als voor de inkomende IMAP mailserver.
Het is niet noodzakelijk voor de instellingen van Mail, maar wel mogelijk om “Gebruik alleen deze server” aan te vinken.

Server uitgaande post: mail.uwdomein.nl
Gebruik alleen deze server en gebruik identiteitscontrole afvinken
Gebruikersnaam: uw mailadres (bijv. info@uwdomein.nl)
Wachtwoord: het wachtwoord van uw mail account

Stap 4: Mail instellen afgerond
Na de bovenstaande stappen krijgt u een overzicht te zien van de instellingen in Mail op de Mac. Om het account gelijk te gebruiken dient u “Account online” aan te vinken en op “Maak aan” te klikken.