Helpdesk

Alles wat je nodig hebt om je uit de nood te helpen.

Support nodig?

Subdomeinnamen toevoegen

Wil je een subdomeinnaam toevoegen aan je account, bijvoorbeeld om een blog of een ander specifiek onderdeel van je website te starten? Wij nemen je in deze how-to stap voor stap mee, om subdomeinnamen toe te voegen aan je hosting account.

Zorg ervoor dat je inlogt als klant bij Mediawax, zodat je de onderstaande stappen kunt volgen.

Stap 1:
Meld je aan en ga naar ‘Mijn diensten’. Je vindt hier een overzicht van de door jou afgenomen diensten.

Stap 2:
Ga binnen het overzicht van de door jou afgenomen diensten op zoek naar de de website waaraan je graag een subdomeinnaam wilt toevoegen. Klik op de webhosting waar het in dit geval om gaan, je ziet het overzicht aan de linkerzijde van het scherm staan, onder ‘Domein & Hosting’.

Stap 3:
Klik het pakket van je keuze aan. Er verschijnt aan de rechterkant van het scherm een overzicht van je webhostingpakket, met daaronder ‘Pakket beheer’. Klik hier op de button voor ‘Subdomeinen’, om subdomeinnamen toe te kunnen voegen.

Stap 4: Aan de rechterzijde van het scherm zie je nu ‘Subdomeinen’ staan, met daaronder een invoerveld. Dit kun je gebruiken om het subdomein aan je domeinnaam toe te voegen. Klik op het groene vinkje achter je domeinnaam om de actie te bevestigen en de subdomeinnaam toe te voegen aan je account.

Subdomeinnaam verwijderen
Wil je een bestaande subdomeinnaam verwijderen? Klik in stap 4 dan op het rode kruis achter het bestaande subdomein dat je graag wilt verwijderen. Je ontvangt hier een bevestiging van via een pop-up, waarna het subdomein zal verdwijnen uit het overzicht.