Helpdesk

Alles wat je nodig hebt om je uit de nood te helpen.

Support nodig?

Wat is een CSR code?

CSR staat voor Certificate Signing Request en is onmisbaar voor het aanvragen van een SSL-certificaat. Dit certificaat is de meest gebruikte manier voor het veilig uitvoeren van elektronische transacties op websites. Het CSR bevat belangrijke informatie over jouw domein en bestaat uit twee delen: de private key en de public key.

De private key is persoonlijk en dien je geheim te houden, de informatie uit de public key wordt opgestuurd naar de SSL-uitgever. Op deze manier wordt gegarandeerd dat het SSL-certificaat specifiek gebruikt kan worden op de server waarvoor het is aangevraagd.

De belangrijkste onderdelen van het CSR
Voor het aanvragen van een SSL-certificaat heb je dus het CSR nodig. De belangrijkste informatie in het Certificate Signing Request zijn de 'Common name', de 'Organization' en de 'Adresgegevens'. Een korte uitleg:

•    Common name: De common name is de domeinnaam waarvoor de beveiliging ingesteld moet worden. Het is belangrijk dat je geen spelfouten maakt en dat je ook 'www' aan je domein toevoegt.

•    Organization: De uitgever van het SSL-certificaat zal de aanvrager altijd controleren. Zorg ervoor dat de aanvrager dezelfde is als in de 'whois-gegevens' van het domein waarvoor je de beveiliging aanvraagt.

•    Adresgegevens: De SSL-uitgever controleert niet alleen de naam van de organisatie, maar ook de adresgegevens. Wederom is het belangrijk dat de ingevoerde adresgegevens overeenkomen met de 'whois-gegevens' van je domein.