Helpdesk

Alles wat je nodig hebt om je uit de nood te helpen.

Support nodig?

Hoe kan ik mijn website verhuizen?

Uw website verhuizen, vanuit een andere provider naar onze servers?

U heeft zowel de bestanden van de website zelf als van een eventuele database nodig. Hieronder zetten we de 2 stappen die u dient te doorlopen voor u op een rij.

Een website verhuizen is niet moeilijk, mits u de juiste volgorde aanhoudt. Wilt u een domeinnaam verhuizen? Gebruik daarvoor onze afzonderlijke helpdeskpagina.

STAP 1: Overzetten van de bestanden

U kunt een FTP-programma gebruiken om alle bestanden uit de map /public_html/ te verplaatsen naar een (tijdelijke) map lokaal op uw computer.

U kunt de verbinding met de oude website afbreken, om via het FTP-programma contact te maken met uw pakket bij Mediawax.

U vindt de FTP-gegevens die u daarvoor kunt gebruiken in de welkomstmail. Verplaats de bestanden naar de map /public_html/ op uw serverruimte bij Mediawax, zodat we de website voor u kunnen overnemen.

STAP 2: Overzetten van de database

Het is vervolgens van belang om ook de database over te zetten wanneer u de website wilt verhuizen. U kunt dit doen door bij uw oude provider in te loggen via het phpMyAdmin-paneel.

U kunt daar een export maken van de database, een export die een .sql-bestand zal opleveren. Vervolgens kunt u bij Mediawax inloggen in DirectAdmin en doorklikken naar MySQL Management. U kunt daar een nieuwe database aanmaken.

Log via phpMyAdmin in op de nieuw aangemaakte en nog lege database. U kunt daar het geƫxporteerde .sql-bestand importeren, zodat u de database op de nieuwe server komt te staan.

Is de database groter dan 32MB? Dan is het verstandig om voor het importeren gebruik te maken van BigDump (http://www.ozerov.de/bigdump/).