Helpdesk

Alles wat je nodig hebt om je uit de nood te helpen.

Support nodig?

Website bekijken zonder domeinnaam

Het is mogelijk om je website te bekijken zonder dat je domeinnaam bij ons actief is, bijvoorbeeld als je de domeinnaam naar ons wilt verhuizen.

Het is mogelijk om je domeinnaam op je lokale computer alvast te koppelen aan het hostingpakket, vóórdat het domein daadwerkelijk naar onze servers is verhuisd. Hiervoor moet je op je computer het IP-adres aanpassen naar de server waarop jouw hostingpakket is geplaatst. De domeinnaam lijkt dan al op onze servers te draaien, waardoor je geen beperkingen meer heb in het gebruik van het hostingpakket.

Je kunt op jouw computer aangeven dat de domeinnaam op onze server actief is door het “hosts” bestand te wijzigen en de domeinnaam te koppelen aan het IP adres van de server. Dit ip kan je achterhalen vanuit uw klantenpaneel onder uw hostingpakket bij "Webruimte", bijvoorbeeld:  5.61.252.12.

Het hosts-bestand vind je in Windows XP, Windows Vista en Windows 7 op de volgende locatie: C:\windows\system32\drivers\etc\hosts

Voeg in het hosts-bestand de onderstaande regel toe (waarbij je domeinnaam.be vervangt door jouw domeinnaam):

5.61.252.12 domeinnaam.be
5.61.252.12 www.domeinnaam.be
 

Sluit na het uitvoeren van de wijziging alle sessies van de browser af en start deze opnieuw op. Voor de computer lijkt het dan alsof de domeinnaam al is verhuisd.

Vergeet niet de wijzigingen in het hosts-bestand weer ongedaan te maken als de domeinnaam is verhuisd.