Helpdesk

Alles wat je nodig hebt om je uit de nood te helpen.

Support nodig?

Softwarelekken geconstateerd, wat nu?

U heeft zojuist een e-mail van ons ontvangen met het onderwerp “Softwarelekken geconstateerd op pakket XXX”. Al onze webhosting servers worden continu gescand op mallware en softwarelekken, wordt er een software lek of mallware op uw account geconstateerd dan ontvangt u hier een e-mail over. In het geval van mallware zal onze scanner automatisch actie ondernemen om de mallware te verwijderen, bij een softwarelek heeft u 3 dagen lang de tijd om zelf actie te ondernomen.

Als er een softwarelek op uw account wordt geconstateerd, dan is het verstandig om de volgende stappen te doorlopen:

- Update de door u gebruikte software pakketten, zoals WordPress, Joomla of Drupal naar de nieuwst beschikbare versie
- Update eventueel geinstalleerde plug-ins
- Login met FTP en controleer al uw folders op verdachte bestanden, als u bestanden tegenkomt welke er ‘verdacht’ uit zien of bestanden welke u zelf niet heeft toegevoegd dan adviseren wij u deze te verwijderen
- Controleer de bestandsrechten van uw FTP folders, we raden het gebruik van CHMOD 777 af. CHMOD 777 stelt een map in staat niet alleen bestanden te lezen, maar ook te schrijven waardoor kwaadaardige software bestanden tot softwarelekken kunnen leiden.
- Gebruik een virusscanner om de computer waarmee u e-mail ophaalt te scannen
- Verander alle door u gebruikte wachtwoorden voor bijvoorbeeld DirectAdmin, FTP en e-mail. We raden hierbij het gebruik van sterke wachtwoorden bestaande uit een combinatie van grote en kleine letters, cijfers en symbolen aan.

Als u zelf niet in staat bent om het software lek op te lossen dan doen wij dit voor u. Als u 72 uur nadat u de e-mail ontvangen heeft, nog geen actie ondernemen heeft dan zal Patchman voor u getroffen bestanden wijzigen om het softwarelek op uw account te verhelpen. De werking van uw website zal hierbij niet worden beïnvloed. Door in te loggen op DirectAdmin en onder het kopje ‘Advanced Features’ op Patchman te klikken krijgt u meer informatie over de door ons gevonden softwarelekken en kunt u eventueel door ons geïnstalleerde patches terugdraaien, bijvoorbeeld omdat dit onverhoopt toch een negatieve invloed heeft gehad op de werking van uw website.

Mocht u naar aanleiding van de ontvangen e-mail vragen of opmerkingen hebben dan kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen.