NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

aug 08

Eerste domeinnaam met .gent-extensie in gebruik

15:57  |   Geplaatst in > nieuws

De eerste .gent-extensie is live gegaan, wat betekent dat er een nieuwe stap gezet is richting de algemene beschikbaarheid van deze nieuwe extensie, naast bijvoorbeeld .be, .nl en .com.

Registreer bij Mediawax zelf de domeinnaam met de extensie die u wenst, of wacht nog even af tot er een aantal nieuwe mogelijkheden bij zullen komen. De komende tijd zullen er meer extensies beschikbaar komen, waarmee www.nic.gent als eerste registratie een nieuwe trend in lijkt te zetten, waar waarschijnlijk meer bedrijven gebruik van zullen maken.

Stappen voor internetextensies
We kunnen de nieuwe extensies niet gebruiken voordat deze een aantal verschillende stappen hebben doorlopend.

Er dient bijvoorbeeld een beslissing te worden genomen door de IANA, de boekhouder van het internet die bepaalt dat het DNS-systeem de domeinnamen die eindigen op bijvoorbeeld .gent daadwerkelijk gaat herkennen.

De .gent-extensie heeft de goedkeuring ontvangen, wat betekent dat het nu mogelijk is om hier gebruik van maken. Naar traditie is de eerste domeinnaam in de rootzone nic.gent, zoals we dat ook bij andere extensies zullen gaan zien.

Het grote publiek kan vanaf 24 november gebruik gaan maken van deze extensie, tot die tijd kunt u bij Mediawax diverse andere extensies registreren.