NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

mei 02

Reeds 200 domeinen van websites met namaakgoederen ingetrokken

21:33  |   Geplaatst in > nieuws

De FOD Economie en de Belgische domeinbeheerder DNS Belgium hebben onlangs een grootschalige controle uitgevoerd om websites die namaakgoederen verkopen offline te halen.

Er werden ruim 200 websites gedeactiveerd, door hun domeinnaam onbereikbaar te maken. De FOD Economie geeft aan bezig te zijn met Operation In Our Sites (IOS). Het is een programma om websites die namaakgoederen voorkomen aan te pakken.

De FOD Economie werkt hiervoor samen met Europol en de Douane, die samen de strijd aan zijn gegaan tegen de namaakgoederen.

DNS Belgium mag de domeinnamen deactiveren
De FOD Economie doet het onderzoek naar de fraudeurs en klopt daarmee vervolgens aan bij DNS Belgium om aan te geven om welke .be domeinnamen het gaat.

DNS Belgium dient de gegevens vervolgens te controleren en bij de domeinhouder na te gaan of er sprake is van de verkoop van namaakgoederen. Indien er niet tijdig een correctie plaatsvindt heeft DNS Belgium de mogelijkheid om de domeinnaam te deactiveren.

Bij Mediawax zijn op dit moment nog geen gevallen bekend van domeinnamen die offline werden gehaald. Bovendien hebben wij niet de mogelijkheid daarop te controleren,

Mediawax maakt het slechts mogelijk om voor een scherpe prijs een domeinnaam te registreren en aanvullende (web)diensten af te nemen.