NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

mei 03

Uptime en downtime bij hosting. Wat houdt dit in?

20:00  |   Geplaatst in > nieuws

Als je op zoek gaat naar een betrouwbare aanbieder van hosting, is de kans groot dat je in aanraking komt met de begrippen ‘uptime’ en/of ‘downtime’. Weet je niet wat deze begrippen inhouden, maar wil je dit wel graag achterhalen om de beste aanbieder van hosting te vinden? Lees dan meer over uptime en downtime in dit artikel.

De betekenis van uptime
Uptime is de periode waarin een website bereikbaar is, ofwel online staat. Mediawax biedt bijvoorbeeld 99,9 procent uptime, wat betekent dat jouw website 99,9 procent van de tijd online staat als je een hostingpakket afsluit bij Mediawax.

De betekenis van downtime
Downtime is simpelweg de tegenhanger van uptime, ofwel de periode waarin een website niet bereikbaar is, ofwel offline staat. Heeft een hostingbedrijf 1 procent downtime, dan betekent dit dat er 99 procent uptime is en dat jouw website 99 procent van de tijd gewoon bereikbaar is. Mediawax biedt een downtime van 0,01 procent, aangezien de uptime 99,9 procent is.

Zoek een hostingbedrijf met een hoge uptime
Vanzelfsprekend ga je op zoek naar een hostingbedrijf die een hoge uptime kan bieden, zodat jouw website zo vaak mogelijk online staat. Een uptime van 100 procent kan niet gegarandeerd worden (hostingbedrijven hebben namelijk niet altijd invloed op fouten met de server), maar een uptime van 99,9 procent is wel mogelijk. Zoek altijd naar een hostingbedrijf dat je deze uptime kan bieden en jouw website staat 99,9 procent van de tijd gewoon online.