NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

jun 15

België net als Nederland grote speler op wereldkaart met domeinnamen

10:49  |   Geplaatst in > nieuws

Nominet maakt ieder jaar een wereldkaart met de grootte van landen gebaseerd op het aantal domeinnamen dat er is geregistreerd. Tokelau domineert de wereldkaart al jaren, vanwege het grote aantal .tk-domeinnamen.

De Verenigde Staten zijn aan de andere kant ontzettend klein vanwege de .com-domeinnamen en ook vele Europese landen blijven achter bij België.

Nederland is daarop een uitzondering, het land geldt na Duitsland en het Verenigd Koninkrijk als de grootste van Europa op het gebied van domeinnamen. Wereldwijd is ook China een grote speler en timmeren Brazilië en Australië aan de weg.

Groot aantal domeinnamen in België
Het aantal domeinnamen in België is behoorlijk groot. Dat betekent dat we qua internetadressen bijna net zo groot zijn als Frankrijk en dezelfde omvang hebben als bijvoorbeeld Spanje.

Ook landen als Zwitserland en Oostenrijk zijn ongeveer even groot of iets kleiner dan België. Zelfs Amerika is niet veel groter en van veel andere landen in Zuid-Amerika, Afrika en Azië hebben we zelfs helemaal niets te vrezen.

Mediawax draagt daar uiteraard graag aan bij, u heeft online de mogelijkheid voordelig de verschillende Belgische en andere domeinnamen te registreren: er zijn tal van extensies beschikbaar.