NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

jul 22

Lokale domeinextensies scoren beter in Google zoekresultaten

13:31  |   Geplaatst in > nieuws

Een domeinnaam kan op een krachtige manier bijdragen aan de vindbaarheid binnen de Google zoekresultaten. Het is van belang om het domein zelf goed te kiezen, daarnaast is ook de extensie van toegevoegde waarde.

Uit onderzoek in Nederland door Domeinwinkel en SearchMetrics blijkt dat de domeinnamen met de extensie .amsterdam daar gemiddeld beter scoren dan andere domeinnamen.

Het betekent dat het bij het registreren van een domeinnaam verstandig is om goed te kijken naar zowel de inhoud zelf als het onderdeel achter de punt.

Een lokale domeinextensie registreren

In Belgiƫ hebben we bijvoorbeeld de beschikking over .vlaanderen en .brussels wanneer het gaat om de lokale domeinextensies. Ze zijn lokaler van aard dan bijvoorbeeld .be of .eu. Op die manier is het mogelijk er lokaal voor te zorgen dat de vindbaarheid sterk verbetert.

Bedrijven die lokaal actief zijn doen er wat dat betreft verstandig aan daar rekening mee te houden op het moment dat ze een domeinnaam registreren. Het is op die manier mogelijk om de vindbaarheid te verbeteren of daar in ieder geval optimaal gebruik van te maken.

Uiteraard is het mogelijk de lokale domeinextensies online bij MediaWax te registreren, zodat u daar direct mee aan de slag kunt.