NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

aug 16

Populaire domeinnaam voor torrents uit de lucht

17:04  |   Geplaatst in > nieuws

De strijd tegen internetpiraterij wordt alsmaar heviger en laat bovendien regelmatig successen zien. Een voorbeeld daarvan is het uit de lucht halen van Torrentz.eu.

Veel internetpiraten maakten hier gebruik van om illegale kopie├źn van films, albums en software te downloaden. De rechtmatige eigenaren voeren via verschillende campagne strijd tegen deze websites en vergelijkbare initiatieven.

Op die manier proberen ze te voorkomen dat hun content rechtenvrij op het internet terechtkomt. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat gebruikers weer gaan betalen voor de content waar zij gebruik van willen maken.

Torrentz.eu gesloten na KickassTorrents
Het uit de lucht halen van Torrentz.eu is overigens niet het eerste succes in de strijd tegen de piraten. Eerder lukte het ook al om KickassTorrents te verwijderen.

Het betekent dat het in korte tijd gelukt is twee websites te sluiten die veel torrent-bestanden aanbieden. Die bestanden maken het mogelijk om via een peer-to-peer netwerk bestanden te downloaden die eigenlijk auteursrechten bevatten.

Uiteraard houden we ook bij Mediawax de ontwikkelingen in de gaten en werken we graag mee aan onderzoeken naar dergelijke praktijken. Op die manier dragen we bij aan een schoon internet waarbij rechthebbenden kunnen rekenen op een vergoeding voor het gebruik van hun content of software.