NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

sep 04

Google beloont websites met SSL-encryptie

15:18  |   Geplaatst in > nieuws

Google lijkt van plan te zijn om websites met een SSL-encryptie (beveiliging) te belonen met een hogere positie binnen de zoekresultaten.

Websites die gebruik maken van een SSL-certificaat zorgen voor een betere veiligheid voor internetgebruikers, waardoor hackers minder kans hebben gegevens te onderscheppen.

Beveiliging tegen man-in-the-middle aanval
Een SSL-certificaat vormt onder andere een vereiste voor websites die betalingen uitvoeren, maar ook steeds meer reguliere websites maken hier gebruik van. Dankzij de betere beveiliging van de verbinding is het bijvoorbeeld mogelijk om de man-in-the-middle aanvallen onschadelijk te maken, waarbij een hacker probeert informatie in te winnen over een internetgebruiker.

Google lijkt hierop in te willen spelen door de goed beveiligde websites te belonen met een hogere positie in de zoekresultaten, die op die manier meer bezoek zal opleveren.

SSL-encryptie aanschaffen
Wilt u zelf een SSL-encryptie aanbieden op uw website? Dan dient u daarvoor een SSL-certificaat aan te vragen. Dit kan bij Mediawax, uw specialist op dit gebied. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, of schaf direct een SSL-certificaat aan en profiteer daarmee van een betere beveiliging en betere posities in de Google zoekresultaten.