NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

sep 21

Het dataverkeer van een hostingpakket: wat houdt dit in?

22:28  |   Geplaatst in > nieuws

Bij het afsluiten van een hostingpakket, kun je uit verschillende soorten pakketten kiezen voor jouw website. De pakketten hebben onderling enkele belangrijke verschillen, waaronder de hoeveelheid dataverkeer die je bij de hostingpakketten krijgt. Wat dit precies inhoudt, lees je in dit artikel.

Wat is het dataverkeer van een hostingpakket?
Het dataverkeer dat je bij een hostingpakket krijgt, staat voor het aantal MB’s of GB’s die de bezoekers van je website kunnen verbruiken. Om een bestand te downloaden, een e-mail te versturen en webpagina’s te openen heb je altijd dataverkeer nodig. Hoe meer je dit soort dingen doet, hoe meer dataverkeer je nodig hebt voor jouw website.

Bij ieder opgevraagd bestand en iedere opgevraagde pagina, worden er gegevens verzonden naar de computer van de bezoekers. Hoe meer bezoekers je op je website hebt, hoe meer data er wordt verzonden. Daarnaast kost het plaatsen van je website zelf ook dataverkeer, waar je uiteraard ook rekening mee moet houden. Heb je een bestand van 1 MB op je website staan en wordt dit bestand 100 keer geopend, dan heb je hier 100 MB aan dataverkeer voor nodig.

De hoeveelheid dataverkeer bepalen: vraag om advies
Als je bovenstaande uitleg leest, snap je dat het best lastig kan zijn om de juiste hoeveelheid dataverkeer af te nemen voor jouw website. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste hoeveelheid data voor jouw site of shop? Neem dan contact op met Mediawax, want wij helpen je graag het juiste hostingpakket te kiezen.