NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

nov 04

Verkoop domeinnaam opgeschort vanwege te laag bod

22:22  |   Geplaatst in > nieuws

De handel in domeinnamen levert regelmatig interessante bedragen op, maar dat blijkt niet altijd het geval te zijn.

De eigenaar van speelgoed.be probeerde de domeinnaam bijvoorbeeld te veilen, maar besloot daar vanaf te zien vanwege de tegenvallende vraag. Hij had gerekend op een opbrengst van minimaal €20.000. Het hoogste bod kwam echter uit op €5.000.

De eigenaar heeft daarom besloten om de domeinnaam voorlopig niet van de hand te doen. Wellicht dat dit later nog eens gebeurd of dat de eigenaar er toch zelf mee aan de slag gaan.

Beperkte vraag naar goede domeinnamen
Het lijkt aan te geven dat er in België een beperkte vraag bestaat naar goede domeinnamen, bijvoorbeeld gericht op (online) retail.

Toch zijn er eerder veiligen geweest waarbij er wel degelijk interessante bedragen zijn geboden op dergelijke domeinnamen. Wat dat betreft zou er sprake kunnen zijn van een eenmalige tegenvaller. Het veilingbureau heeft in ieder geval aangegeven er in de toekomst graag nog een keer mee aan de slag te gaan.

Een domeinnaam zoals deze maakt het overbodig om een marketingmachine aan het werk te zetten om aan te geven waar de website of webshop over gaat, dus daar zit wel degelijk waarde in.