NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

nov 17

Shop-domeinnaam op weg om nieuwe internationale standaard te worden

22:35  |   Geplaatst in > nieuws

Sinds enige tijd zijn er nieuwe extensies voor domeinnamen beschikbaar. Het gaat bijvoorbeeld om de .shop-domeinnamen, net als bijvoorbeeld de .blog-domeinnamen.

Met die tweede categorie gaat het nog niet zo hard, maar met name webshops kiezen er op grote schaal voor om een nieuw domein vast te leggen.

Dat leidt er volgens analisten toe dat de .shop-domeinen op weg zijn om een nieuwe internationale standaard te worden naast de .com-domeinen die we gebruiken voor websites die in meerdere landen actief zijn.

Extensie voor webshops
De .shop-extensie maakt direct duidelijk dat het gaat om een webshop. Het is die mate van duidelijkheid die ervoor lijkt te zorgen dat veel eigenaren van webwinkels daar graag gebruik van willen maken.

Het is volgens analyseren een ‘kort en kracht, duidelijk en gemakkelijk te onthouden domein dat alles in huis heeft om de nieuwe .com te worden’.

Of het inderdaad zo hard zal gaan valt voorlopig natuurlijk te bezien. Toch merken we ook bij MediaWax dat er veel .shop-domeinnamen worden vastgelegd, wat aangeeft dat webwinkeliers hier in ieder geval duidelijk mee bezig zijn.