NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

dec 01

Registratie domeinnaam lijkt naam nieuwe gemeente te onthullen

10:48  |   Geplaatst in > nieuws

De registratie van domeinnamen geeft inzicht in de plannen van ondernemingen, organisaties en ook gemeenten. Het valt daaruit af te leiden hoe nieuwe producten gaan heten, welke diensten er op de plank liggen of bijvoorbeeld hoe een nieuwe fusiegemeente kan gaan heten.

Tenminste, dat stellen veel inwoners van de gemeenten Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek. De beide gemeenten zullen binnenkort fuseren, maar het is officieel nog niet bekend wat de naam van de nieuwe gemeente zal gaan worden.

De gemeenten hebben de domeinnaam oudsbergen.be onlangs echter alvast vastgelegd, waardoor dit de nieuwe naam lijkt te gaan worden.

Gemeenten willen naam nieuwe gemeente niet bevestigen
De beide gemeenten willen op dit moment niet nog bevestigen of dit inderdaad de naam van de nieuwe gemeente gaat worden. Leden van partijen CD&V en N-VA geven aan dat ze de komende tijd zullen zoeken naar mogelijkheden en die stuk voor stuk zullen beoordelen.

Veel van de inwoners van de gemeenten hebben moeite dat te geloven en hebben het idee dat de plannen al vaststaan. De registratie van de nieuwe domeinnaam is volgens hen een teken aan de wand en zou goed duidelijk maken wat de plannen zouden zijn.