NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

dec 19

Chris Joris heeft last van misbruik van naam in domeinnaam

21:50  |   Geplaatst in > nieuws

Een domeinnaam bevat belangrijke kracht om een merk of product onder de aandacht te brengen, het biedt bijvoorbeeld kansen op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Dit kan echter ook andersom werken, zoals Chris Joris ervaart. De bekende jazzmuzikant heeft er last van dat iemand het domein chrisjoris.be heeft geregistreerd en die website gebruikt op een andere manier dan hij zou wensen.

De percussionist weet niet wie er achter het domein zit, maar concludeert dat de instelling daarvan niet strookt met wat hij zelf graag over zou brengen.

Reclame voor gokken en games via de domeinnaam
Er staat op het domein wat beperkte informatie over jazzmuziek in België. Er staan bovendien wat foto’s van hem op, maar de informatie sluit op geen enkele manier aan bij hoe hij de muziek zelf ervaart en wat hij daarover naar buiten zou willen brengen.

Bovendien wordt de domeinnaam volgens hem misbruikt om reclame te maken voor gokken en games, iets waar hij totaal niet achter staat. Hij baalt ervan dat het vanwege de domeinnaam lijkt alsof hij de informatie zelf publiceert, terwijl dat niet het geval is.

Het geeft de grote kracht van een domeinnaam aan, die helaas ook in verkeerde handen kan vallen.