NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

jan 07

In 2016 ruim 3.000 domeinnamen geschrapt door DNS Belgium

15:24  |   Geplaatst in > nieuws

DNS Belgium is in Belgiƫ verantwoordelijk voor de websites die er actief zijn met de domeinextensies .be, .vlaanderen en .brussels. De organisatie controleert onder andere of de websites juiste informatie presenteren en of daar niet teveel klachten over ontstaan.

DNS Belgium heeft in 2016 meer dan 3.200 websites offline gehaald of op non-actief gezet, op basis van klachten die zij daarover hebben ontvangen. Het merendeel werd op eigen initiatief aangepakt, in een deel van de gevallen was er sprake van een vraag vanuit de overheid.

Schorsingen aangevraagd door de overheid
De organisatie houdt zich sinds 2010 bezig met de screening van websites, om te voorkomen dat bijvoorbeeld consumenten te maken krijgen met onjuiste informatie op basis waarvan zijn benadeeld kunnen worden.

Van de ruim 3.200 websites die er werden aangepakt was er in 720 gevallen sprake van een vraag vanuit de overheid. In de andere gevallen was het DNS Belgium die zelf besloot actie te ondernemen.

Uiteraard houden we ook bij Mediawax de websites die worden geregistreerd goed in de gaten. Bij eventuele verdachte domeinnamen geven we de informatie door aan DNS Belgium, zodat zij daar vervolgens mee aan de slag kunnen.