NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

jan 17

Misleidende informatie op internet pleit man vrij van rijverbod

19:23  |   Geplaatst in > nieuws

Een man uit Nieuwpoort moest voor de rechter verschijnen, omdat hij al na zes uur weer was gaan rijden terwijl hij een rijverbod voor vijftien dagen had gekregen. Dat is normaal gesproken ontoelaatbaar, al heeft de rechter besloten hem daarvoor toch vrij te spreken.

De man wist overtuigend te bewijzen dat hij de informatie op internet had gelezen, waar foutief stond aangegeven dat hij al weer na zes uur de weg op zou mogen. Het is niet bekend gemaakt om welke domeinnaam het gaat, maar de kans is groot dat het geen officiƫle website van de overheid is geweest.

Zes uur in plaats van vijftien dagen
Op de domeinnaam werd aangegeven dat het rijverbod voor het verkeer slechts zes uur zou duren. Er is sprake van een rijverbod van vijftien dagen, waardoor de man de weg nog niet op had gemogen. Hij wist overtuigend aan te geven dat hij er goed naar had gezocht en op basis van de gevonden informatie heeft gehandeld.

Zowel de man als zijn advocaat zijn erg blij met het succes, dat ze op voorhand niet volledig op deze manier hadden kunnen inschatten.