NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

feb 08

Belg hackt tweet van Donald Trump via verlopen domeinnaam

09:36  |   Geplaatst in > nieuws

De Vlaamse ethische hacker Inti de Ceukelaire is er op bijzondere wijze in geslaagd om een oude tweet van Donald Trump te hacken.

Hij slaagde erin om een link in de tweet te laten verwijzen naar een carnavalsfilmpje, waar de huidige president van Amerika naar alle waarschijnlijkheid niet achter zal staan. De ethische hacker geeft aan hiermee geen politieke boodschap te willen uiten, maar vooral aan te willen geven wat er mogelijk is door oude domeinnamen op te kopen, voor links in tweets die niet meer werken.

Oude domeinnaam opgekocht
Hij ging namelijk op zoek naar links in de tweets van Donald Trump die niet meer werken. Hij kwam uit bij een tweet van 11 april 2012. Hij wist de domeinnaam waarnaar Trump verwees te kopen.

Het ging om een oude domeinnaam die inmiddels niet meer in gebruik was en zelfs niet meer geregistreerd was. Het was daarom gemakkelijk om die domeinnaam over te nemen en op dezelfde link het filmpje van carnaval te plaatsen.

Op die manier linkt de tweet van Donald Trump ineens naar het filmpje dat hij uitkoos, aan de hand van een oude domeinnaam die beschikbaar bleek.