NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

maa 13

Domeinnaam is krachtig element van iedere webshop

19:21  |   Geplaatst in > nieuws

Specialisten zijn het erover eens: de domeinnaam is een krachtig element van iedere webshop. Uiteraard is het van belang om een groot assortiment aan te bieden en bestellingen netjes af te handelen, maar zonder de juiste domeinnaam is het haast onmogelijk om succes te boeken.

De domeinnaam moet gemakkelijk te onthouden zijn, moet bij voorkeur zoektechnisch interessant zijn en moet vooral niet te lang zijn. Verder moet de domeinnaam de juiste extensie bevatten, zodat de webshop eenvoudig aan vertrouwen kan winnen bij nationale of internationale klanten.

Vindbaarheid van de domeinnaam
De vindbaarheid van de domeinnaam wordt steeds belangrijker voor veel webshops. Door goed te kijken naar zoekopdrachten die potentiƫle klanten doen is het mogelijk een van deze termen in de domeinnaam op te nemen.

Door die vervolgens te koppelen aan een kort domein met een naam die gemakkelijk blijft hangen en een .be- of een .eu-extensie ontstaat er zowel vertrouwen als overtuigingskracht. De domeinnaam van een webshop kan op die manier een belangrijke bijdrage leveren aan het online succes.

Bij Mediawax kun je online controleren welke domeinnamen er nog vrij zijn, om die vervolgens meteen online vast te laten leggen.