NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

maa 23

Veel webwinkels vergeten beveiliging van de domeinnaam

10:08  |   Geplaatst in > nieuws

Een groot deel van de webwinkels maakt geen gebruik van een DNSSEC-beveiliging van de domeinnaam, waarmee ze kwetsbaar zijn voor hackers.

Zij kunnen een omleiding naar valse IP-adressen implementeren, waardoor klanten op de verkeerde pagina terecht komen en niet winkelen waar ze dat denken te doen. Dit blijkt uit onderzoek van SIDN in Nederland.

Het toont aan dat webwinkels niet altijd goed nadenken over de risico’s waar ze online mee te maken hebben. Volgens de organisatie maakt slechts 30% van de webwinkels gebruik van de benodigde beveiliging.

DNSSEC-beveiliging voor domeinnamen
Dat is een stijging ten opzichte van het vorige onderzoek uit 2014, maar toont tevens aan dat het grootste deel van de webwinkels niet nog altijd niet mee bezig is.

Zij lopen het risico op gedupeerde klanten en imagoschade, waardoor er een behoorlijk risico op de loer ligt. Webwinkels zouden hun DNSSEC-beveiliging op orde moeten brengen, bijvoorbeeld door het bedrijf waar ze de webhosting afnemen te vragen naar de mogelijkheden.

Bij Mediawax bieden we zowel websites als webwinkels diverse mogelijkheden voor de beveiliging van hun domeinnaam, waar we tevens over kunnen adviseren op basis van de specifieke situatie.