NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

apr 15

Domeinkaping groot risico voor veel bedrijven

15:45  |   Geplaatst in > nieuws

Domeinnamen zijn voor veel bedrijven van grote waarde, zowel voor webshops als voor bedrijven die (ook) offline actief zijn.

Domeinnaamfraude en typosquatting zijn bekende technieken van criminelen om bedrijven dwars te zitten, waardoor die jaarlijks veel omzet mislopen en met andere gevaren te maken krijgen.

Uiteindelijk kan ook de consument daar het slachtoffer van worden, op het moment dat er fraude gepleegd wordt met een website die hen gegevens probeert te ontfutselen.

Bij domeinkaping, bijvoorbeeld, worden er domeinen geregistreerd die sterk lijken op de originele domeinnaam, waardoor consumenten het verschil niet zien.

Domeinnaam laten bewaken
Bedrijven zien zich soms genoodzaakt om de domeinnamen die sterk lijken op hun eigen te kopen van de criminelen, om te voorkomen dat consumenten de verkeerde URL intypen.

Daarnaast kunnen de bedrijven imagoschade oplopen en proberen criminelen aflopende domeinnamen soms over te nemen. Er ontstaan daardoor allerlei bedrijven die de domeinnaam kunnen bewaken, om te voorkomen dat daar vroeg of laat problemen met ontstaan.

Bij Mediawax zorgen we er in ieder geval voor dat u daarvoor netjes een herinnering ontvangt. Het is de moeite waard om zuinig met uw domeinnaam om te gaan en die goed te bewaken.