NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

apr 28

Domeinnaam belangrijker dan vaak gedacht

15:56  |   Geplaatst in > nieuws

Veel bedrijven onderschatten de waarde van een domeinnaam. Dit blijkt uit onderzoek onder een groot aantal bedrijven dat een eigen domeinnaam registreerde.

Op voorhand werd daar relatief weinig tijd aan besteed, terwijl de bedrijven inmiddels hebben ontdekt dat het domein hen online enorm kan helpen of aan de andere kant in de weg kan zitten. De domeinnaam bestaat uit de eigen naam van de website met een extensie.

Die extensie helpt vertrouwen uit te stralen en het publiek bovendien aan te geven waar de onderneming actief is. Ook dat onderdeel mag dus niet worden onderschat.

Wegwijzer voor het publiek
De domeinnaam moet voor een belangrijke mate van herkenning zorgen en heeft de kans om de online vindbaarheid te versterken. De extensie van de domeinnaam (zoals .be, .eu en .com) biedt richting aan het publiek, om aan te geven waar de onderneming actief is.

Diverse ondernemingen hebben bovendien gekozen voor de registratie van meerdere extensies. Ze voorkomen op die manier dat anderen hun domeinnaam kapen en kunnen zich op verschillende onderdelen van de doelgroep richten.

In Belgiƫ surfen we graag naar .be, terwijl Nederlanders waarde hechten aan .nl en Fransen de voorkeur hebben voor .fr. Bij Mediawax kunt u de verschillende domeinnamen en extensies voordelig registreren.