NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

sep 19

Het Nederlandse Friesland krijgt eigen webextensie

15:18  |   Geplaatst in > nieuws

Landen hebben sinds de start van het internet hun eigen webextensie, zoals .be voor Belgiƫ en .nl voor Nederland. De laatste tijd zijn er een aantal extensies bijgekomen, naast bijvoorbeeld het generieke .eu en .com, of de meer bijzondere extensies zoals .info en .net.

In Nederland heeft Friesland een eigen extensie gekregen, het gaat om .frl. Friesland staat bekend om de trots op de eigen provincie, waardoor dit een kwestie van tijd leek.

De ICANN, de instantie die hierover gaat, heeft de aanvraag al in maart goedgekeurd, al liet de daadwerkelijke implementatie nog even op zich wachten. Friese inwoners en bedrijven krijgen als eerst de kans om een .frl-domein te kiezen.

Alle extensies registreren bij Mediawax
Uiteraard kunt u alle extensies registreren bij Mediawax, uw hosting provider die u graag van dienst is met de domeinnaam waar u naar op zoek bent. Registreren een .be domein voor een landelijke Belgische site, of kies voor .eu indien u ook in de rest van Europa actief bent.

Wilt u voorkomen dat anderen uw merknaam gebruiken of misbruiken? Registreer dan de verschillende belangrijke extensies, of ga juist op zoek naar een bijzondere extensie die goed past bij wat u doet.