NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

mei 11

Veilige website bij Mediawax dankzij Patchman

14:52  |   Geplaatst in > nieuws

Patchman wordt steeds beter bekend als een uitstekende beveiliging tegen hackers, die het bijvoorbeeld voorzien hebben op CMS-systemen zoals WordPress, Joomla en Drupal. Met name bij verouderde software en veiligheidslekken kan de deur van websites soms onbedoeld open staan.

Patchman gaat binnen de systemen op zoek naar die verouderde software, veiligheidslekken en bovendien malware. Dat zijn kwaadaardige scripts die de eigenaren van websites in de problemen kunnen brengen. Mediawax maakt inmiddels 2 jaar gebruik van Patchman en zorgt er daarmee voor dat klanten hun website op basis van een CMS zonder problemen veilig kunnen beheren.

Bewapend tegen hackers
Het grote voordeel van Patchman is een goede bewapening tegen hackers. De software signaleert eventuele veiligheidsrisico’s in bestanden in het hostingpakket. Zodra er sprake is van een mogelijk risico verstuurt de software een e-mail naar de eigenaar van de website. Die kan aan de hand daarvan actie ondernemen door de software te updaten of andere maatregelen te nemen.

“Dankzij Patchman kunnen onze klanten veilig gebruik maken van hun website. Het is voor ons een belangrijk element in de beveiliging tegen hackers, zodat onze gebruikers zich daar zelf geen zorgen over hoeven te maken”, aldus Kristof Debleu, eigenaar van Mediawax.