NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

jun 13

Vlaamse en Brusselse domeinnamen nog niet erg populair

11:18  |   Geplaatst in > nieuws

De Vlaamse en Brusselse domeinnamen die sinds enige tijd beschikbaar zijn blijken nog niet erg populair. Bovendien worden de eenmaal geregistreerde domeinen lang niet altijd gebruikt.

Vorig jaar werden er 6.959 domeinnamen met het .vlaanderen-domein geregistreerd, naast 7.131 .brussels-domeinen. Het zijn zeer kleine aantallen, vergelijken bij de bijna 250.000 .be-domeinen die er werden vastgelegd.

Het lijkt aan te geven dat veel mensen de toegevoegde waarde ervan nog niet zien of wellicht niet eens op de hoogte zijn van de mogelijkheid om deze te registreren.

Domeinnaam .brussels iets populairder dan .vlaanderen
Zoals uit het aantal registraties blijkt is de .brussels-domeinnaam iets populairder dan het alternatief voor Vlaanderen. Dat blijkt ook uit he gebruik daarvan. Voor de beide domeinen geldt dat ze helaas lang niet altijd gebruikt worden.

In veel gevallen is er sprake van zakelijke klanten die de domeinen vastleggen, niet zelden om te voorkomen dat iemand anders dit kan doen.

Er is dan nog geen sprake van gebruik van de website, al kan dat in de toekomst nog komen. Tot die tijd lijkt het er nog niet op dat de .vlaanderen- en .brussels-domeinen het succes brengen dat er van verwacht werd.