NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

jun 27

Samsung blundert met verlopen domeinnaam

11:09  |   Geplaatst in > nieuws

Tal van oude Samsung-smartphones zijn plotsklaps zeer kwetsbaar geworden, omdat de fabrikant een domeinnaam heeft laten verlopen.

Het gaat om de telefoons met de Samsung S Suggest-dienst. Die maakt automatisch verbinding met ssuggest.com. Het domein heeft de fabrikant inmiddels laten verlopen, waardoor iedereen de mogelijkheid had om dit te registreren.

Volgens beveiligingsexperts is het een wonder dat er geen kwaadwillende organisatie mee aan de haal is gegaan. Zij hadden eenvoudig misbruik kunnen maken van het feit dat de mobiele telefoons automatisch verbinding maken met het domein.

Automatisch verbinding met het domein
De smartphones maken automatisch verbinding met het domein, ook al kunnen ze daar geen gebruik meer van maken. Samsung levert de S Suggest-app niet meer aan, maar er zijn nog veel gebruikers die dit wel op hun telefoon hebben staan.

Het domein werd in korte tijd namelijk 620 miljoen keer geraadpleegd door 2,1 miljoen unieke bezoekers. De oude telefoons proberen automatisch suggesties op te halen, waarvoor ze verbinding moeten maken met het domein.

Een beveiligingsexpert heeft het domein zelf vastgelegd, om te voorkomen dat anderen de domeinnaam gebruiken om schade toe te brengen. Het is niet bekend hoe Samsung dit zal oplossen.