NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

jul 14

Federale ministers kiezen voor goedkopere domeinnaam

22:17  |   Geplaatst in > nieuws

Domeinnamen kosten geld. De registratie van een vrije domeinnaam kost slechts een paar euro tot maximaal een paar tientjes per jaar, afhankelijk van de gekozen extensie.

Dat geldt niet voor domeinnamen die al bezet zijn. Er is dan sprake van een eigenaar, waardoor iemand meer  geld zal moeten betalen om die over te kunnen nemen. Er is dan sprake van zowel de technische kosten als een vergoeding voor de huidige eigenaar.

De federale ministers Geens, Jambon en Bellot hadden daar duidelijk niet de behoefte aan en besloten daarom om verkeersboeten.be vast te leggen. En dat terwijl het correcte meervoud van een verkeersboete eigenlijk ‘verkeersboetes’ is.

verkeersboeten.be in plaats van voor verkeersboetes
Die domeinnaam was echter al bezet, terwijl de naam met een ’n’ op het eind nog vrij was. Dat betekent dat de huidige gekozen domeinnaam een stuk goedkoper beschikbaar was.

Vooral op het moment dat de overheid een domeinnaam wil overnemen kunnen eigenaren besluiten om daar hoge bedragen voor te vragen.

Het nadeel is nu helaas dat in ieder geval Google zoekopdrachten naar ‘verkeersboeten’ in ieder geval zal verbeteren en dat het risico bestaat dat bezoekers de verkeerde URL intypen als ze naar de website willen.