NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

sep 13

Meerdere domeinnamen maken het snel onoverzichtelijk

14:59  |   Geplaatst in > nieuws

Domeinnamen zijn voordelig beschikbaar en maken het daarmee mogelijk allerlei websites op te bouwen.

Ondertussen worden er steeds meer domeinen vastgelegd die vervolgens (nog) niet worden geparkeerd. Dat hoeft immers niet veel te kosten, maar kan daardoor ook leiden tot een onoverzichtelijk geheel.

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen en bedrijven het overzicht kwijtraken van de domeinnamen die ze hebben geregistreerd. Het lijkt daarom de moeite waard om dat voortaan bij één partij te doen, zodat het eenvoudig na te gaan is welke domeinnamen er zijn vastgelegd.

Overzicht over geregistreerde domeinnamen
In Nederland komt er met WhoisBehind zelfs een website die het overzicht gaat bieden van actieve domeinnamen en het moment waarop die weer verlopen.

In België hebben we zo’n website nog niet, waardoor het verstandig lijkt om zelf het overzicht te behouden. Dat kan door zelf een uitgebreide administratie bij te houden.

Gemakkelijker lijkt het om alle domeinnamen bij één partij te registreren. Het is op die manier mogelijk om het complete overzicht te behouden.

Bij Mediawax zorgen we bijvoorbeeld voor een helder overzicht in het eigen account, zodat goed duidelijk is welke domeinen er zijn vastgelegd. En uiteraard ook wanneer die weer verlopen.