NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

okt 05

Google gaat uitgebreider waarschuwen bij onveilige verbindingen

11:18  |   Geplaatst in > nieuws

Google waarschuwt inmiddels al enige tijd voor onveilige verbindingen. Vanuit de eigen Chrome-browser, om websitebezoekers te behoeden voor eventuele gevaarlijke situaties. Google wil op die manier aansturen op meer HTTPS-verbindingen, die veiliger zijn dan de traditionele HTTP-websites.

Er is dan sprake van een SSL-versleuteling, waardoor de data veiliger is en bezoekers minder risico lopen. Google breidt de waarschuwingen vanaf oktober uit, waardoor Chrome in meer gevallen een melding zal geven bij een eventueel onveilige verbinding met een website.

Nieuwe waarschuwingen in Chrome vanaf oktober
Zodra er sprake is van onbeveiligde invulvelden zal Chrome niet langer alleen een ‘i’ laten zien. In plaats daarvan komt er een meer opvallende ‘not secure’ melding, om bezoekers aan te geven dat ze hiermee een risico lopen.

Ondertussen gaat Chrome de ‘i’ weergeven bij alle websites die gebruik maken van HTTP in plaats van HTTPS. Het maakt daarvoor niet meer uit of er sprake is van de mogelijkheid om gegevens in te vullen.

Google wil in de toekomst de ‘not secure’ meldingen gaan weergeven bij alle HTTP-websites.

Dit is al het geval bij een Incognito-scherm in de browser, omdat Google er vanuit gaat dat die gebruikers meer waarde hechten aan privacy en beveiliging.