NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

okt 13

Gent wil inwoners eigen stukje internet geven

19:41  |   Geplaatst in > nieuws

Het internet groeit met de dag. Met name grote bedrijven gebruiken het internet om hun producten en diensten aan te bieden.

Gebruikers kunnen er winkelen, informatie opzoeken en contact met elkaar opnemen. Maar dat gaat niet altijd gepaard met goede privacy. De gemeente Gent wil daar verandering in brengen, door iedere inwoner een eigen stukje van het internet aan te bieden.

Vanuit de .Gent-domeinnaam, waarvan iedereen een deel krijgt. Gewoon om dat zelf naar wens in te richten en te beheren, uiteraard met uitstekende privacy.

Eigen deel van het .gent-domein voor iedere inwoner
Met een eigen deel van het internet zou het mogelijk moeten worden om diensten op te bouwen die vandaag de dag in handen zijn van de grote technologiespelers.

Op die manier moeten inwoners van Gent de kans krijgen om bijvoorbeeld verkeersinformatie te ontvangen of de energieconsumptie te monitoren, zonder dat daarvoor een account nodig is bij een van de grote spelers die er actief zijn.

Een eigen stukje van het internet voor iedere inwoner moet het internet een veilige en handige plaats maken. Het is nog niet bekend wanneer Gent de .gent-domeinnaam wil gaan opdelen voor alle inwoners van de stad.