NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

okt 24

Na beveiliging van domeinnamen volgt ook wifi-beveiliging

16:36  |   Geplaatst in > nieuws

De beveiliging van domeinnamen is al jaren een belangrijk punt bij veel aanbieders. Ook bij Mediawax hameren we erop dat websites kwetsbaar zijn en dat het belangrijk is om die goed te beveiligen.

We maken daarvoor gebruik van een aantal handige tools, die bijvoorbeeld in de gaten houden of er sprake is van verdachte inlogpogingen. Belgische onderzoekers tonen nu aan dat ook aan de andere kant van het internet risico’s bestaan.

De WPA2 beveiliging van Wifi blijkt niet zo waterdicht als gedacht. Zelfs bij een veilige domeinnaam kan internetten dus gevaarlijk zijn.

Veiligheidslek dichten met een software-update
Volgens de onderzoekers is er sprake van een lek, waardoor anderen zouden kunnen meekijken tijdens het surfen op internet. Het gaat om een vervelend lek in de beveiliging, dat overigens relatief eenvoudig gedicht kan worden.

Er is een software-update voor nodig om dit voor elkaar te krijgen. Het lijkt een nieuwe stap in de beveiliging van het internet.

Wij sporen website-eigenaren bij Mediawax aan om hun domeinnaam goed te beveiligen en bieden daar ook zelf oplossingen voor.

De internetgebruiker dient vervolgens te zorgen voor een goede beveiliging, door middel van een update voor de WPA2-beveiliging van Wifi.