NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

dec 01

Less is more: de ideale domeinnaam is eenvoudig

11:46  |   Geplaatst in > nieuws

Domeinnamen zijn er in alle soorten en maten. Heel lang of juist kort, met bijzondere lettercombinaties of juist op basis van eenvoudige woorden die we dagelijks gebruiken.

Uit onderzoek blijkt dat vooral de eenvoudige domeinnaam het over het algemeen goed doet. Die kunnen bezoekers gemakkelijk onthouden en lijken ze goed te vinden in de zoekmachines.

Tip: voorkom bij het gebruik van een domeinnaam de ‘0’. Die lijkt erg op de letter ‘O’, waardoor er verwarring kan ontstaan.


Domeinnaam afgestemd op het publiek
Daarnaast blijkt het van groot belang om de domeinnaam af te stemmen op het publiek dat er gebruik van gaat maken. In België verwachten we bijvoorbeeld een .be-domein, terwijl bezoekers uit Nederland liever surfen naar een .nl-domeinnaam.

Het heeft te maken met onze verwachtingen en associaties, die ervoor zorgen dat we vooral vertrouwd willen surfen.

Het blijkt belangrijk om daar goed over na te denken bij de registratie bij een domeinnaam. En om dat zelf te doen, bijvoorbeeld hier bij Mediawax.

Op die manier bent u niet afhankelijk van een webbouwer of een webdesigner. U heeft zelf de controle over de domeinnaam, die u eenvoudig zelf kunt kiezen en kunt registreren.