NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

dec 11

Veilig slotje in de adresbalk blijkt populair bij criminelen

15:04  |   Geplaatst in > nieuws

Met name Google maakt zich al langere tijd hard voor SSL-verbindingen. Veilige verbindingen op basis van HTTPS, waardoor kwaadwillenden niet zomaar meer gegevens kunnen stelen.

Criminelen hebben dat echter ontdekt. Zij gebruiken ook voor hun fake-websites nu de HTTPS-verbinding, waardoor er in de adresbalk gewoon een slotje te zien is. Veel consumenten gaan er daardoor automatisch vanuit dat ze op de juiste website zitten.

Dat hoeft niet altijd het geval te zijn, waardoor het van belang is om zelf altijd goed te blijven opletten.

SSL-verbinding: veilige keuze
De SSL-verbinding is in theorie inderdaad een veilige keuze. Dat neemt echter het belang om zelf goed op te letten niet weg.

Criminelen slagen er steeds vaker in om een SSL-certificaat te krijgen voor een fake-website, waardoor bezoekers alsnog in de war raken.

Bij Mediawax proberen we goed op te letten wie de certificaten aanvraagt. Om na te gaan of het gaat om een officiƫle website die extra betrouwbaarheid zou moeten uitstraling.

En om daarmee te voorkomen dat consumenten en bezoekers op het verkeerde been worden gezet, door criminelen die het internet te slim af denken te kunnen zijn.