NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

maa 01

Google Chrome gaat websites zonder SSL-certificaat als onveilig markeren

15:33  |   Geplaatst in > nieuws

Het is algemeen bekend dat Google de veiligheid van haar gebruikers bijzonder belangrijk vindt. Dit geldt niet uitsluitend voor elke persoon die gebruik maakt van 's werelds grootste zoekmachine, maar ook voor wat de Chrome browser betreft.

De Amerikaanse internetgigant zet deze stelling kracht bij door bekend te maken dat de nieuwste versie van Google Chrome vanaf juli websites die niet over een HTTPS-verbinding beschikken als onveilig gaat markeren.

Waarom kiezen voor een SSL-certificaat?
Een beveiligde HTTPS-verbinding komt tot stand op het ogenblik dat er een SSL-certificaat op de website in kwestie wordt geïnstalleerd. Een dergelijk certificaat brengt verschillende voordelen met zich mee.

Zo zorgt ze er in eerste instantie voor dat het dataverkeer tussen de website en de bezoeker wordt gecodeerd. Op deze manier wordt het voor internetcriminelen bijzonder moeilijk, om maar niet te zeggen onmogelijk om gegevens te stelen. Een tweede voordeel is terug te vinden in het feit dat de echtheid van de website die wordt bezocht wordt geverifieerd.

Op deze manier kan de bezoeker er honderd procent zeker van zijn dat hij of zij daadwerkelijk de juiste website bezoekt. Finaal zorgt het gebruik van een SSL-certificaat ook voor meer vertrouwen onder de bezoekers van je website. Een beveiligde HTTPS-verbinding straalt namelijk professionaliteit uit.

In bepaalde gevallen is een SSL-certificaat zelfs verplicht
Bovenstaande informatie maakt duidelijk dat het altijd de moeite waard is om er voor te kiezen om een SSL-certificaat op je website te installeren. Wist je echter dat het in bepaalde gevallen wettelijk verplicht is om een SSL-certificaat op je website te installeren?

Deze verplichting geldt vanaf het ogenblik dat er op de website in kwestie persoonsgegevens worden verwerkt. Onder meer mensen die eigenaar zijn van een webshop dienen dus per definitie altijd verplicht gebruik te maken van een beveiligde HTTPS-verbinding.

Hoe dan ook, wil je er absoluut zeker van zijn dat jouw online business door Google Chrome niet als onveilig wordt bestempeld en zou je graag over een zo optimaal mogelijke positie in de zoekresultaten willen beschikken?

In dat geval is er voor kiezen om een SSL-certificaat aan te schaffen zeker en vast een aanrader!