NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

okt 09

Tips voor een veilige cloud-omgeving om bestanden zonder problemen op te slaan

09:37  |   Geplaatst in > nieuws


De lek rondom de iCloud van Apple liet enkele weken geleden zien dat de online opslag van bestanden en documenten kwetsbaar kan zijn.

Toch is de Cloud aan de andere kant juist een zeer veilige opslagplaats voor bestanden, mits u hier op de juiste wijze mee omgaat.

Hosting van uw bestanden in de cloud bij Mediawax zorgt ervoor dat u er overal toegang tot kunt verkrijgen, zodat u niet met fysieke opslagmedia hoeft te slepen, die u bijvoorbeeld kwijt kunt raken of die kapot kunnen gaan.

Versleuteling en gebruik van archieven

Het is voor een veilige opslag in de cloud van belang om te zorgen voor een goede versleuteling. Encryptie vormt een van de beste methoden van beveiliging, bijvoorbeeld via 7-zip, een methode om bestanden met een AES 256-bit te versleutelen in een archief.

Een tweede mogelijkheid is PGP, voor de meer ervaren gebruiker. Het is de gouden standaard voor online encryptie, die staat voor Pretty Good Privacy.

Het gebruik vraagt om wat meer technische kennis, maar het is mogelijk om bestanden in de cloud uitstekend te beveiligen, zodat niemand anders daar toegang tot kan krijgen en gegevens niet kunnen uitlekken.