NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

okt 16

Justitie in Nederland zet providers onder druk met aanpak van opsporingsinstanties

17:02  |   Geplaatst in > nieuws


Justitie in Nederland gebruikt een vernieuwde aanpak voor opsporingsinstanties, waarmee het internetbedrijven onder druk zet om zonder gerechtelijk bevel of juridische toetsing bepaalde extreme content te verwijderen.

Zo ervaren de hostingbedrijven dit althans, die te maken krijgen met de verzoeken vanuit de overheid. Michiel Steltman, directeur van de Dutch Hosting Provider Association (DHPA), stelt dat Justitie op deze manier voor druk zorgt, die niet bij de hostingbedrijven terecht zou moeten komen.

De trend is over komen waaien uit Amerika, waar Google deze heeft ingezet. Ook Microsoft en Twitter gebruiken een vergelijkbare aanpak om content te beheren.

Extreme content verwijderen volgens de voorwaarden
De hosting providers wordt ‘gevraagd’ om de content te verwijderen, zonder dat er een juridische toetsing plaatsvindt.

Volgens de providers zou de druk vanuit Justitie achterwege moeten blijven en is het van belang om samen met de internetbedrijven tot een passende oplossing voor de procedure te komen.

Bovendien moeten hostingbedrijven de kans behouden om reguliere voorwaarden te hanteren, zonder dat zij zich specifiek dienen te richten op bepaalde extreme content.

Mediawax hanteert dergelijke voorwaarden en zorgt op die manier voor uitstekende hosting voor content in tal van verschillende vormen.