NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

nov 07

ISPConnect beantwoordt met hostingopleiding aan behoefte meer technisch personeel

21:50  |   Geplaatst in > nieuws

Zowel in België als ook in Nederland is er sprake van een tekort aan technisch personeel, dat binnen de hostingbranche goed uit de voeten kan. Bedrijven zoals Mediawax groeien hard en hebben behoefte aan meer slagkracht en capaciteit, die nu onvoldoende beschikbaar is.

ISPConnect heeft gezocht naar mogelijkheden om bestaande opleidingen aan te passen aan de nieuwe behoeften, maar kwam tot de conclusie dat een eigen opleiding een betere oplossing vormt.

De opleiding voor specialisten in de hostingbranche gaat in 2015 van start, zodat bedrijven vervolgens de vruchten kunnen plukken van de beschikbare kennis en kunde.

Profiel van de ideale Cloud Engineer
Om de opleiding samen te stellen maakte ISPConnect een profiel van de ideale Cloud Engineer. Hieruit blijkt dat deze over een aantal ‘hard skills’ en ‘soft skills’ dient te beschikken.

Daarnaast dient een specialist binnen de hostingbranche communicatief en sociaal vaardig te zijn, iets waar de verschillende specialisten van Mediawax optimaal aan voldoen.

De opleiding voor de hostingbranche zal 9 maanden gaan duren, waarvan 3 maanden een fulltime stage vormen.

De theoretische kennis en praktijkervaring maakt de specialisten geschikt om binnen de hostingbranche aan de slag te gaan, bijvoorbeeld bij Mediawax.