NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

dec 08

Domeinnaam .brussels populairste nieuwkomer in Belgiƫ

14:52  |   Geplaatst in > nieuws

De domeinnaam .brussels is tot nu toe een stuk populairder dan .vlaanderen, al is de verwachting dat hier vanaf begin 2015 verandering in zal komen.

De populariteit blijkt uit een analyse van de cijfers van ntldstats.com, die onder andere deze twee extensies met elkaar vergeleek.

Sinds de lancering in september van dit jaar werden 1.748 .brussels domeinnamen vastgelegd, terwijl het aantal .vlaanderen domeinen bleef steken op 1.179.

De domeinnaam .gent deed het met 1.315 registraties zelfs beter als extensie.

Inhaalslag door .vlaanderen domeinnamen verwacht
De verwachting is echter dat er vanaf januari 2015 een inhaalslag plaats zal vinden, omdat de .vlaanderen registraties dan vrij beschikbaar worden.

Tot nu toe geldt er een restrictie, zodat bijvoorbeeld inwoners van dit deel van Belgiƫ hun eigen naam vast kunnen laten leggen. Daarnaast lijkt de relatief lange naam en internationaal lastige klank de extensie parten te spelen.

Het is bij Mediawax mogelijk om een .vlaanderen domein vast te laten leggen, zowel nu als in 2015. Voorlopig eindigen verreweg de meeste Belgische webadressen nog op .be, ondanks het grote aantal nieuwe extensies dat onlangs beschikbaar is gekomen voor een ieder die een lokale domeinnaam wenst te gebruiken voor een particuliere of zakelijke website.