NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

dec 18

Pas op voor gevaarlijke Wordpress hack

09:55  |   Geplaatst in > nieuws

Gebruikers van het Content Management Systeem (CMS) Wordpress dienen goed op hun hoede te zijn, voor de SoakSoak hack die momenteel de ronde gaat.

De hack heeft al meer dan 100.000 websites geïnfecteerd en kan op die manier schadelijk zijn voor zowel de website als de bezoekers. Onder andere Google blokkeert actief domeinen die hier last van hebben, om de hack to snel mogelijk te kunnen stoppen.

De benaming SoakSoak is afkomstig van SoakSoak.ru, de website die hier als eerste over publiceerde.

Controleren of er sprake is van de SoakSoak hack
Website-eigenaren en beheerders kunnen zelf controleren of ze te maken hebben met de SoakSoak hack door te surfen naar http://sitecheck.sucuri.net.

Het security team heeft een speciale check ontwikkeld, waarmee het mogelijk is om na te gaan of een website geïnfecteerd is geraakt.

Uiteraard houden we de ontwikkelingen hier bij Mediawax nauwlettend in de gaten en brengen we daar waar nodig updates over de situatie naar buiten.

Het lijkt op dit moment verstandig om iedere website met Wordpress preventief te controleren en daarnaast de beveiliging op orde te brengen, bijvoorbeeld met een tweestaps-verificatie.