NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

feb 06

Stad gent registreert eddydeijsbeer.gent en honderden andere domeinnamen

15:50  |   Geplaatst in > nieuws

De stad Gent heeft een flinke lijst domeinnamen gereserveerd, nog voordat het publiek daar toegang tot kreeg.

Naar nu blijkt zijn daar een groot aantal logische domeinnamen zoals ‘belastingen.gent’ bij, maar zitten er ook enkele opvallende domeinnamen tussen.

Het gaat bijvoorbeeld om ‘eddydeijsbeer.gent’ en ‘graslei.gent’, domeinnamen waarvan het nut voor de stad niet meteen duidelijk is. De stad heeft aangegeven de domeinnamen niet allemaal direct te activeren en daarvoor dus ook niet direct hosting af te nemen, het gaat puur om een reservering die in de toekomst z’n vruchten af kan werpen.

Domeinextensie nu vrij beschikbaar

Inmiddels staat het een ieder vrij om een .gent domeinnaam te registreren, al heeft de stad dus al een flinke lijst vast laten leggen.

Combell, het bedrijf dat de adressen in samenwerking met de gemeente  verkoopt, heeft een lijst gemaakt met 500 ‘interessante’ domeinnamen.

Deze zijn vrij beschikbaar en daardoor door een ieder te registreren. Er zijn zowel commercieel interessante als zelfs pornografische domeinnamen in de lijst opgenomen.

De specifieke extensie voor de stad Gent kent alternatieven voor bijvoorbeeld Brussel en Antwerpen, twee andere steden die op die manier voor unieke website-adressen willen zorgen.