NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

maa 05

Pas op met oplichters die u vragen domeinnamen opnieuw te registreren

14:47  |   Geplaatst in > nieuws

Er zijn oplichters actief die u vragen uw domeinnaam opnieuw te registreren, terwijl dat totaal onnodig is. De Kamer van Koophandel van Limburg adviseert haar leden om vooral niets te ondertekenen of te betalen en contact op te nemen met de politie.

Over het algemeen maken de oplichters gebruik van twee methoden. Ook als Mediawax waarschuwen we u graag voor deze praktijken, dus wees voorzichtig wanneer het onderstaande u overkomt.

Herinneringen of uitbreidingen

In het eerste geval wordt u gebeld door een onderneming, stuurt deze u een mail of een brief om u aan te geven dat de domeinnaam van uw website binnenkort zal vervallen.

Vaak gaat dit gepaard met een factuur met een ‘herinnering’. We zorgen er bij Mediawax voor dat u op tijd bericht ontvangt wanneer uw domeinnaam zou vervallen, zodat u deze zonder problemen op tijd kunt verlengen.

In het tweede geval zal de firma u op de hoogte brengen van het feit dat uw domeinnaam met de extensies als .biz, .net en .name nog vrij is.

Anderen zouden de domeinnaam kunnen kopen, het bedrijf adviseert u deze zo snel mogelijk vast te leggen om imagoschade te voorkomen.

Uiteraard kunt u online bij Mediawax ook deze extensies vastleggen, tegen een fractie van wat de oplichters daarvoor vragen.