NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

apr 02

Veel Belgische domeinnamen in handen van Nederlanders

14:35  |   Geplaatst in > nieuws

Veel Belgische domeinnaam zijn in Nederlandse handen, het gaat om ongeveer 20% van de internetadressen. Het gaat om een opvallend hoog percentage, slechts 5% van de domeinnamen is bijvoorbeeld in Franse handen.

Aan de andere kant zijn er relatief weinig Belgen met een Nederlandse domeinnaam, waardoor er sprake is van een effect dat slechts één kant op lijkt te werken.

Volgens Peter Vergote van DNS.be lijkt dit vooral te maken te hebben met het feit dat Nederlandse bedrijven een .be-domein gebruiken als verlenging van hun online activiteiten in eigen land.

MediaWax voor Belgische en Nederlandse klanten

Mediawax biedt de mogelijkheid tot het registreren van domeinnamen, zowel Belgische als die met andere extensies. Uiteraard zijn zowel Belgische als Nederlandse klanten welkom, net als klanten met andere nationaliteiten.

Inmiddels zijn ook de specifieke Belgische domeinnamen zoals .vlaanderen vrij beschikbaar, waardoor ook buitenlanders de kans hebben om deze te registreren.

Dit was met name tijdens de start nog niet het geval, Belgen kregen toen voorrang.

 Anne 2015 heeft een ieder de mogelijkheid om een domeinnaam vast te leggen, waardoor zowel particulieren als bedrijven de mogelijkheid hebben om hun eigen naam, bedrijfsnaam of een andere term online vast te leggen.